Televisie Voorkeur

Eerste aflevering van de herhaling uit 1996 van de Nederlandse dramaserie Zwarte sneeuw met Tamar van den Dop (foto) als Eva Bender. Zij werkt als au pair in Frankrijk. Haar ouders, die haar onverwacht een bezoek brengen, laten haar vol vragen achter. Op weg naar Nederland krijgen zij een ongeluk. Vanaf dat moment neemt haar leven een totaal andere wending. Ook met Tom Jansen, Truus te Selle e.a. Ned.2, 23.00-24.00u. Foto Leendert Jansen
Eerste aflevering van de herhaling uit 1996 van de Nederlandse dramaserie Zwarte sneeuw met Tamar van den Dop (foto) als Eva Bender. Zij werkt als au pair in Frankrijk. Haar ouders, die haar onverwacht een bezoek brengen, laten haar vol vragen achter. Op weg naar Nederland krijgen zij een ongeluk. Vanaf dat moment neemt haar leven een totaal andere wending. Ook met Tom Jansen, Truus te Selle e.a. Ned.2, 23.00-24.00u. Foto Leendert Jansen Jansen, Leendert

actualiteiten

Netwerk. Onder meer aandacht voor de stormschade en een reportage over particuliere beveiligingsbedrijven in Nederland. In de reportage komt de vraag aan de orde wie deze bedrijven controleert. Volgens de wet zou de politie dit moeten doen, maar in de praktijk komt hier weinig van terecht. Verder een portret van een mannequin die anorexia had. Nu waarschuwt ze andere modellen voor de gevaren die de mode-industrie met zich meebrengt. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage uit het Drentse Tweede Exloërmond waar de bewoners in grote verwarring leven na de bekentenis van de 45-jarige Henk van D. dat hij een 12-jarig meisje uit het dorp om het leven heeft gebracht. Verder een terugblik op de formatiebesprekingen en een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel over Europa en de Europese verkiezingen in 2009. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

Bin Laden’s spy in America. Het uitzonderlijke verhaal van Osama bin Ladens briljante geheim agent die een sleutelrol in de Al-Qaeda-samenzweringen in Amerika speelde en betrokken zou zijn bij de trainingen van islamitische strijders. National Geographic, 22.30-23.30u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gasten zijn Maria Goos over het theaterstuk De geschiedenis van de familie Avenier en André van Duin over de hem toegekende Toon Hermans Oeuvre Award. Ned.3, 19.30-20.25u.

De leugen regeert. Aandacht voor de vraag waarom slachtoffers van misdrijven altijd met naam en toenaam worden genoemd. Cameraploegen dringen door in de tuin en sommige kranten schrikken niet terug voor beschrijvingen van de meest gruwelijke details. Mevrouw Kleiss, wier dochter omkwam bij de Schiedammer parkmoord en Jaap Smit, algemeen directeur Slachtofferhulp Nederland, zijn te gast. De hoofdredacteur van Opzij, Cisca Dresselhuys, en hoofdredacteur van RTL Nieuws Harm Taselaar beoordelen de kwesties. Ned.2, 21.20-22.00u.

Tv show. Onder anderen een portret van de Belgische prins Laurent, het zwarte schaap van de koninklijke familie, bijgenaamd de ‘brokkenpiloot’ en een gesprek met Alison Lapper, de Britse kunstenares die geboren werd zonder armen en benen en moeder is van zoon Parys. Ze kreeg haar eigen standbeeld op Trafalgar Square in Londen, waarvoor ze poseerde toen ze hoogzwanger was. Ook een bezoek aan het kasteel van René en Barbara Stoeltie die wereldfaam genieten met fotoboeken van de mooiste huizen van de wereld. Ned.1, 22.00-23.00u.

Pauw & Witteman. De in Parijs wonende Adriaan van Dis praat over zijn nieuwe roman De Wandelaar die in Parijs speelt en Roel Pieper legt uit waarom hij het vandaag verschenen opinieweekblad Opinio financiert. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Kinderchirurgie. De driejarige doodzieke Lucas krijgt een nier van zijn vader. De vraag is of het lichaam van Lucas de nier van zijn vader wel of niet gaat afstoten. Verder wachten de ouders van de pasgeboren Tycho al vier dagen in spanning op de operatie van hun zoontje. Tycho spuugt alle voeding uit; hij heeft een aangeboren vernauwing van de maaguitgang. En zolang Tycho niet in een levensbedreigende situatie zit, is het wachten tot er een plekje vrijkomt. Ned.1, 19.25-20.00u.

Jimmy’s diaries: I farmed it my way. Serie waarin Jimmy Doherty terugkijkt op zijn eerste periode als beginnend varkensfokker. Hij wil het graag goed doen, maar heeft zelf de grootste moeite om zijn varkens tevreden te houden. Hij nodigt Nederlandse varkensboeren uit voor een bezoek. BBC2, 20.30-21.00u.

André Rieu op weg naar New York. Derde deel van een 6-delige roadsoap rondom André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest en Koor. We volgen zijn Amerika-avontuur vanaf de voorbereidingen en vertrek vanaf zijn woonplaats Maastricht, tot het succesvolle concert in de Radio City Music Hall in New York. Ned.1, 21.30-22.00u.

consument

In de Knip. Aandacht voor alarmsystemen bij ouderen die niet werken door digitale telefonie, verlopen spaarbankboekje en ouderen die miljoenen euro’s laten liggen door de ingewikkelde en afschrikwekkende belastingformulieren. In de veiling een echte Anton Pieck. Ned.2, 19.25-19.55u.

drama

Klein Holland: Dakloos. Slot van een 7-delige Nederlandse komische dramaserie met Martin van Waardenberg, Karen van Holst Pellekaan, Hossein Mardani e.a. Een serie over een Iraanse Nederlander die noodgedwongen een kamer moet huren bij een oer-Hollands gezin dat taxibedrijf Klein-Holland runt. Ned.3, 21.55-22.30u.

sport

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd ADO Den Haag tegen AZ. RTL7, 20.30-22.30u.