Televisie Overige Films

Enough (Michael Apted, 2002, VS). Feministische wraakfantasie begint als een romantische komedie waarin serveerster Jennifer Lopez bezoek krijgt van een prins op een wit paard (Billy Campbell). Als hij niet blijkt te deugen, komt haar Israëlische zelfverdedigingstechniek krav maga van pas. Ook met Juliette Lewis. Regisseur Apted pleegt documentaires af te wisselen met Hollywoodproducties. RTL5, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Cliffhanger (Renny Harlin, 1993, VS). Alpinistisch spektakel is ouderwetse actiefilm. Plot over gedesillusioneerde mensenredder (Sylvester Stallone) die in Rocky Mountains gestrande burgers te hulp schiet, is bijzaak in aaneenschakeling van climaxen, adembenemend in beeld gebracht met eertijds geavanceerde technische middelen. Net5, 22.30-0.30u., onderbroken door reclame.

* Timecode (Mike Figgis, 2000, VS). Intrigerend experiment van de Britse regisseur van onder andere de film Leaving Las Vegas: tegelijkertijd krijgen we vier verschillende beelden voorgeschoteld, die alle vier het resultaat zijn van één ononderbroken opname van anderhalf uur. De vier films overlappen elkaar en spelen in een filmproductiebedrijf in Los Angeles. Een stuk of twintig personages en veel overspel. België 2, 23.25-1.00u.

Behind Enemy Lines (Mark Griffiths, 1998, VS). Ordinaire actiefilm, waarin enkele mannen een kameraad bevrijden uit Vietnamese gevangenschap, dient men niet te verwarren met de gelijknamige film uit 2001, met Gene Hackman. SBS6, 23.25-1.00u., onderbroken door reclame.

Stigmata (Ruper Wainwright, 1999, VS). Voormalige clipregisseur Wainwright jat met name uit The Exorcist voor vet uitgesmeerde, mystieke thriller, waarin actrice Patricia Arquette een bezeten kapstertje blijkt. Priester Gabriel Byrne biedt uitkomst. BBC1, 0.15-1.50u.