Radio Voorkeur

Desmet live. De filosofe Stine Jensen gaat op zoek naar de ‘echte’ man die volgens haar alleen in bier, seks en conservatisme is geïnteresseerd. In het tweede uur een discussie over de toekomst van Suriname met publicist Max Pam, historicus Chris van der Heijden en journalist John Jansen van Galen. Over wat het betekent dat er twee moordenaars in het Surinaamse parlement zitten, namelijk Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. BNN-presentatrice Sophie Hilbrand dook in het afgelopen jaar overal op. Als tafeldame bij De wereld draait door, grensverlegger in Try before you die en Lijst 0. Ze vertelt over het programma Spuiten en Slikken waar vorige week weer een nieuwe serie van is begonnen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. Organist Jos van der Kooy praat over het nieuw concertpodium Orgelpark in Amsterdam, het instrument, hedendaagse muziek en improvisatiekunst. Van der Kooy, stadsorganist van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem en organist van de Westerkerk te Amsterdam zal er ook gaan spelen. Radio 1, 0.04-1.00u.