Pulp

Verdienstelijk als zijn recente solo-album mag zijn, aan Jarvis Cocker kan niet meer de scherpte worden toegedicht die hij had in de succesjaren met zijn band Pulp van 1993-`98. Een cruciaal moment was hun optreden op het Glastonburyfestival van 1995, waar een publiek van tienduizenden het toen nog verse en lang niet eenvoudige `Common people` als één man meezong.

Die live-opname is een van de interessante extra`s op heruitgaven van de drie doorslaggevende Pulp-albums, uitgebreid tot dubbel-cd`s met remixen en curiosa als de ruwe rockversie die Nick Cave maakte van `Disco 2000`. Het album His `N Hers met zijn new wave-discosfeer vormt de perfecte opmaat; het hyper-decadente This is Hardcore de meeslepende neergang van het in alle opzichten briljante album Different Class dat met songs als `Sorted for E`s & wizz` en `Common people` de tijdgeest heeft gevangen.

Carla Bruni: No Promises

Pulp: His `N Hers, Different Class, This Is Hardcore (Island/Universal)

    • Jan Vollaard