nrc.nl/blogs

www.nrc.nl Storm. Op de weblog van nrc next stond gisterenavond een oproep om stormervaringen te delen. Eén van de reacties komt van Hans. „Ondanks het negatieve advies toch over de A12 naar huis gereden, rond 18.00. Schuldbewust, in rustig tempo en met beide handen aan het stuur. Luisterend naar de vele storm- en OV-verslagen op Radio 1, heb ik met grote verbazing mijn medeweggebruikers gadegeslagen, die instinctief naar huis leken te vluchten, met snelheden tegen de 140 kilometer per uur. De gunstige windrichting maakte er gelukkig een probleemloze rit van.” Jaap Le Mair schrijft vanaf zijn werk: „De gang is inmiddels donker. De wind waait tamelijk schreeuwend langs het raam. Ik zit nog op kantoor. Mijn werkgever heeft me de mogelijkheid gegeven om de nacht op kantoor door te brengen. Vrouw en kinderen zitten, liggen, leven 40 kilometer verderop. Een kippeneindje. Elke dag 24 minuten heen en 24 minuten terug. Met de trein. Heel saai. En nu dus onmogelijk. Wat een beetje wind al niet vermag.” WFA95:TREINVERKEER STILGELEGD:AMSTERDAM;18JAN2007- Foto: scene in het Centraal Station waarvandaan vanwege de storm geen treinen vertrekken. WFA/wc/str. Michael Jacobs WFA
www.nrc.nl Storm. Op de weblog van nrc next stond gisterenavond een oproep om stormervaringen te delen. Eén van de reacties komt van Hans. „Ondanks het negatieve advies toch over de A12 naar huis gereden, rond 18.00. Schuldbewust, in rustig tempo en met beide handen aan het stuur. Luisterend naar de vele storm- en OV-verslagen op Radio 1, heb ik met grote verbazing mijn medeweggebruikers gadegeslagen, die instinctief naar huis leken te vluchten, met snelheden tegen de 140 kilometer per uur. De gunstige windrichting maakte er gelukkig een probleemloze rit van.” Jaap Le Mair schrijft vanaf zijn werk: „De gang is inmiddels donker. De wind waait tamelijk schreeuwend langs het raam. Ik zit nog op kantoor. Mijn werkgever heeft me de mogelijkheid gegeven om de nacht op kantoor door te brengen. Vrouw en kinderen zitten, liggen, leven 40 kilometer verderop. Een kippeneindje. Elke dag 24 minuten heen en 24 minuten terug. Met de trein. Heel saai. En nu dus onmogelijk. Wat een beetje wind al niet vermag.” WFA95:TREINVERKEER STILGELEGD:AMSTERDAM;18JAN2007- Foto: scene in het Centraal Station waarvandaan vanwege de storm geen treinen vertrekken. WFA/wc/str. Michael Jacobs WFA WFA

Storm. Op de weblog van nrc next stond gisterenavond een oproep om stormervaringen te delen. Eén van de reacties komt van Hans. „Ondanks het negatieve advies toch over de A12 naar huis gereden, rond 18.00. Schuldbewust, in rustig tempo en met beide handen aan het stuur. Luisterend naar de vele storm- en OV-verslagen op Radio 1, heb ik met grote verbazing mijn medeweggebruikers gadegeslagen, die instinctief naar huis leken te vluchten, met snelheden tegen de 140 kilometer per uur. De gunstige windrichting maakte er gelukkig een probleemloze rit van.” Jaap Le Mair schrijft vanaf zijn werk: „De gang is inmiddels donker. De wind waait tamelijk schreeuwend langs het raam. Ik zit nog op kantoor. Mijn werkgever heeft me de mogelijkheid gegeven om de nacht op kantoor door te brengen. Vrouw en kinderen zitten, liggen, leven 40 kilometer verderop. Een kippeneindje. Elke dag 24 minuten heen en 24 minuten terug. Met de trein. Heel saai. En nu dus onmogelijk. Wat een beetje wind al niet vermag.”

www.nrc.nl/nextlog

Buchwald. Merijn de Waal schrijft op de weblog wereld over de satirische columnist Art Buchwald die op 81-jarige leeftijd is overleden. „In The New York Times staat bij Buchwalds necrologie ook een videoboodschap waarin Buchwald zijn eigen overlijden bekendmaakt. ‘Hi, I just died!’ De International Herald Tribune drukte vandaag zijn laatste column af, waarin hij vrolijk afscheid neemt. ‘And after this column appears in the paper following my passing, I would like to think it will either wind up on a cereal box top or be repeated every Thanksgiving Day.’ ”

www.nrc.nl/wereld