Internet Voorkeur

Stormcrisis. Voor informatie over de storm staat sinds donderdagmiddag de speciale website www.crisis.nl open. De site biedt actuele informatie over verkeer en openbaar vervoer. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde de site beschikbaar omdat andere sites die over de storm berichtten overbelast waren. Aanvankelijk kon ook deze site de belangstelling niet aan en lag er zelfs even uit. Daarna werd de capaciteit uitgebreid. Gisteren telde de site tussen 17.00 en 22.30 uur 3,5 miljoen bezoekers. Via de site gaf de overheid het dringende advies binnen te blijven. Bezoekers kunnen er ook vandaag nog doorklikken naar ANWB, de NS en het KNMI. Ook is de buienradar te raadplegen. „Deze website is opgezet in opdracht van het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie en wordt alleen ingezet bij crisissituaties”, vermeldt het colofon. Tijdens een crisis kunnen allerlei overheden, van het Rijk tot waterschappen, www.crisis.nl inzetten. Een normale site is vaak niet bestand tegen de drukte. Deze site kan meer dan tien miljoen hits per vijf minuten aan. Een speciaal alarmnummer verwerkte bovendien 7.000 telefoontjes. Hopelijk vernemen we binnenkort of het ministerie deze inzet beschouwde als een geslaagde oefening voor een échte crisis.

Zie verder:www.crisis.nl