Gieterij in Chicago maakt de Oscars

Gieterij in Chicago maakt de Oscars Chicago, 19 jan. Metaalgieterij R.S. Owens in Chicago is bezig met het maken van de beeldjes voor de 79ste uitreiking van de Oscars, ’s werelds belangrijkste filmprijzen, eind februari in Hollywood. In een proces van vijftien stappen – van het maken van gietvormen tot het graveren van de namen van de winnaars – produceert het bedrijf zo’n zestig beeldjes. De Oscars – officieel Academy Awards geheten – worden gegoten uit een legering van koper en tin, gepolijst en daarna bekleed met een mengsel van koper, nikkel, zilver en goud. R.S. Owens maakt de Oscars al 24 jaar en is ook de producent van de Emmy’s (voor televisieprogramma’s) en de MTV Music Awards (voor artiesten en videoclips). Foto Reuters Eladio Gonzalez polishes the Oscar statuette during the manufacturing process 18 January, 2007 during a media tour of the R.S. Owen and Company in Chicago, Illinois. The 79th Academy Awards will be held on 25 February, 2007 in Hollywood, California. AFP PHOTO/JEFF HAYNES polijsten poetsen
Gieterij in Chicago maakt de Oscars Chicago, 19 jan. Metaalgieterij R.S. Owens in Chicago is bezig met het maken van de beeldjes voor de 79ste uitreiking van de Oscars, ’s werelds belangrijkste filmprijzen, eind februari in Hollywood. In een proces van vijftien stappen – van het maken van gietvormen tot het graveren van de namen van de winnaars – produceert het bedrijf zo’n zestig beeldjes. De Oscars – officieel Academy Awards geheten – worden gegoten uit een legering van koper en tin, gepolijst en daarna bekleed met een mengsel van koper, nikkel, zilver en goud. R.S. Owens maakt de Oscars al 24 jaar en is ook de producent van de Emmy’s (voor televisieprogramma’s) en de MTV Music Awards (voor artiesten en videoclips). Foto Reuters Eladio Gonzalez polishes the Oscar statuette during the manufacturing process 18 January, 2007 during a media tour of the R.S. Owen and Company in Chicago, Illinois. The 79th Academy Awards will be held on 25 February, 2007 in Hollywood, California. AFP PHOTO/JEFF HAYNES polijsten poetsen AFP