Geleidelijk kouder

Na de storm van gisteren was het vandaag beduidend rustiger. In het weekeinde trekt de wind nog even aan tot soms stormachtig, kracht 8 aan zee, maar aan het einde van zondag raakt de wind voor langere tijd de hoofdrol kwijt. Het wordt geleidelijk ook droger en frisser met volgende week in de nachten meest lichte vorst. Een hogedrukgebied breidt zich dan op de Atlantische Oceaan uit en houdt depressies tegen. Nu is dat nog niet het geval en vanavond trekt vanuit het noordwesten een regengebied binnen.

Vannacht wordt het geleidelijk droger en trekt de zuidwester aan naar vrij krachtig tot aan zee hard of stormachtig, kracht 7 tot 8. De minimumtemperaturen liggen rond 9 graden. Ook morgen komt het kwik uit op een zeer hoog niveau met gemiddeld 12 graden. In de ochtend regent het daarbij meer aaneengesloten. Vanaf de middag vallen enkele buien, maar schijnt de zon ook af en toe. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig tot soms stormachtig.

Zondag komt het kwik een stuk lager uit met 7 tot 9 graden. Er vallen buien met daarbij soms ook hagel. In de nacht naar maandag neemt de wind sterk af en draait naar het noordwesten, maandag overdag zelfs naar het noorden. Er stroomt nog frissere lucht binnen en het wordt niet warmer dan een graad of 6. Vanaf de nacht naar dinsdag gaat het ’s nachts licht vriezen. Overdag wordt het enkele graden boven nul. Het is droog en de zon schijnt af en toe.