Drie is te veel (deel 2)

Doornroosje was blij dat Sneeuwwitje wegscheurde op haar scooter, en zei liefdevol tegen de prins dat ze maar eens in de cabrio moesten stappen. De prins stemde toe en ze stapten in.

„Waar gaan we eigenlijk naartoe?” vroeg Doornroosje.

„Naar DJ Tiësto”, antwoordde de prins.

„Oh, wat leuk!”, zei Doornroosje. „Hoe wist je dat ik daar fan van ben?”

„Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet!” lachte de prins.

Toen ze bij het gebouw waar Tiësto speelde aankwamen, zagen ze dat het druk was. Ze konden haast geen plaatsje vinden om te parkeren, maar uiteindelijk vonden ze nog een klein plekje. Ze gingen naar de kantine en kochten een grote bak popcorn en twee flesjes bockbier. Daarna gingen ze de zaal in en daar zat Tiësto, stralend te draaien.

Boemtsjikkeboemboemboembam! Doornroosje zei dat ze dit vetcoole muziek vond en begon te dansen. Ook de prins kreeg de smaak te pakken en begon te swingen. Ze hadden het echt naar hun zin.

Na veel geswingd te hebben zei Doornroosje dat ze heel erg nodig naar de wc moest. De prins zei dat hij hier wel op haar zou wachten en dat ze maar gauw moest gaan, omdat ze het anders misschien in haar broek deed. Doornroosje rende naar de wc en de prins was even alleen.

Opeens klonk er een stem. De prins hield op met dansen en keek achter zich. Daar stond Assepoester in haar jurk vol met graffiti. „Hoi”, zei ze. „Leuk hè!”

De prins antwoordde dat het te gek was dat zij hier was en vroeg hoe lang ze nog bleef. Assepoester zei dat ze er de hele avond was en dat ze met hem wilde dansen, toen daar opeens Doornroosje achter haar stond.

„Hij is van mij hoor”, zei ze kribbig en duwde Assepoester weg. Ze vroeg aan de prins wie Assepoester was en of hij haar kende. De prins antwoordde dat hij haar kende van zijn werk. Ook zei hij dat Assepoester zijn ex is en dat ze weer samen willen gaan wonen. Doornroosje keek hem ongelovig aan en barstte toen in tranen uit. Zonder verder nog iets te zeggen, draaide ze zich om en rende de zaal uit.

Driedelig verhaal van Annelieke Joosten, 10 jaar, uit Breda. (Volgende week het slot: wie zal de prins gaan kiezen?)