Chirac eert redders van Franse joden in Panthéon in Parijs

Chirac eert redders van Franse joden in Panthéon in Parijs Parijs, 19 jan. De Franse president Jacques Chirac heeft in het Panthéon een plaquette onthuld waarmee burgers worden geëerd die in de Tweede Wereldoorlog joden hebben gered. In 1995 noemde Chirac de Franse hulp bij de deportatie van 76.000 joden een „eeuwige schandvlek op onze geschiedenis”. Foto Reuters French President Jacques Chirac delivers a speech during a ceremony, honoring French people who rescued Jews from the Nazis during WWII, at the Pantheon in Paris January 18, 2007. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE)
Chirac eert redders van Franse joden in Panthéon in Parijs Parijs, 19 jan. De Franse president Jacques Chirac heeft in het Panthéon een plaquette onthuld waarmee burgers worden geëerd die in de Tweede Wereldoorlog joden hebben gered. In 1995 noemde Chirac de Franse hulp bij de deportatie van 76.000 joden een „eeuwige schandvlek op onze geschiedenis”. Foto Reuters French President Jacques Chirac delivers a speech during a ceremony, honoring French people who rescued Jews from the Nazis during WWII, at the Pantheon in Paris January 18, 2007. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE) REUTERS