Chinese kool met kipfilet

1 kleine Chinese kool 4 lente/bosuitjes 2 tenen knoflook 1 dubbele maïskipfilet 1 / l kippenbouillon 2 eetl. citroensap 2 theel. geraspte citroenschil 2 theel.. zonnebloemolie 4 eetl. vloeibare honing 1 eetl. sesamzaad 2 eetl. fijngehakte koriander 2 eetl. fijngehakte platte peterselie 1 Spaans pepertje 1 eetl. sesamolie 2 eetl. Japanse sojasaus

Een recept voor 4-6 personen voor een lauwe maaltijdsalade. Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilet in de bouillon en temper het vuur zodra de bouillon kookt. Pocheer de kipfilet in ongeveer 12 minuten gaar. Maak intussen de Chinese kool schoon. Verwijder lelijke buitenste bladen. Snijd een stukje van de onderkant. Snijd de kool in ragfijne slierten. Snijd het pepertje en de schoongemaakte lenteuitjes in dunne ringen.

Verhit 2 theelepels olie in een koekenpan en rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom. Laat de uitgelekte kipfilet iets afkoelen en snijd hem in reepjes. Verwarm in een steelpan het citroensap, de geraspte citroenschil en de honing. Voeg de kipreepjes toe en meng ze erdoor. Schep de reepjes in een diep bord en bestrooi ze met sesamzaad.

Maak de vinaigrette: roer in een kom door elkaar de uitgeperste of fijngehakte tenen knoflook, het citroensap, de sesamolie, sojasaus en 100 ml kippenbouillon. Leg de sliertjes Chinese kool in een wijde schaal. Bestrooi met koriander, peterselie en de Spaanse peper en lenteui. Leg de kipreepjes op de salade en giet de vinaigrette vlak voor opdienen over de salade. Meng de salade voor het opdienen.

Anne Scheepmaker

    • Anne Scheepmaker