Carla Bruni

Erfgename van Italiaanse autobandenmagnaat, ex van Mick Jagger en Donald Trump, gewezen fotomodel. Carla Bruni was bepaald geen kansarme dame toen ze een zangcarrière begon. Haar debuutalbum Quelqu`un m`a dit was een wonder van breekbare schoonheid. Twee miljoen exemplaren verder leek het een gouden formule. Maar pas op met magie, want als je het aanraakt bestaat de kans dat het uit elkaar ploft. Bruni koos op No Promises voor een drastische koersverandering. Ze zingt nu in het Engels en zocht voor inspiratie bij de grote dichters uit het Britse taalgebied W. B. Yeats, W. H. Auden en Emily Dickinson, onder anderen. Hun zware teksten verlenen een pretentie aan de muziek die niet geheel overeen stemt met de softe, zwoele sfeer. Carla Bruni`s muziek neigt naar inwisselbare easy listening. No Promises is daarmee geen onprettig muzikaal behang, maar wel een plastic roos vergeleken bij de tere orchidee van haar debuut.

    • Jan Vollaard