Bakoe’s geheime wapen

De buurlanden Iran en Azerbajdzjan mogen elkaar niet. Beide landen hebben heel veel olie en gas, beide zijn overwegens shi’itisch. Iran heeft 16 tot 23 miljoen  Azeri binnen haar grenzen: prima geïntegreerd, maar separatisme blijft een gevaar. Teheran stuurt dus al vijftien jaar imam’s naar het noorden om de Godsstaat te prediken en herrie te maken. Maar Bakoe heeft een geheim wapen: Roya. Deze hese zangeres doet alle wat

roya1.jpgDe buurlanden Iran en Azerbajdzjan mogen elkaar niet. Beide landen hebben heel veel olie en gas, beide zijn overwegens shi’itisch. Iran heeft 16 tot 23 miljoen  Azeri binnen haar grenzen: prima geïntegreerd, maar separatisme blijft een gevaar.

Teheran stuurt dus al vijftien jaar imam’s naar het noorden om de Godsstaat te prediken en herrie te maken. Maar Bakoe heeft een geheim wapen: Roya. Deze hese zangeres doet alle wat Allah moslima’s verbiedt en belichaamt de aardse verleidingen van het goddeloze Azerbajdzjan. 

Roya is even losgeslagen als sexy. Ze scheurt in een zwarte Jeep over de boulevards van Bakoe, werkt vriendjes af als een westerse celebrity en vertoont zich soms topless in het openbaar, ook in videoclips (zei het met geblokte borsten). In clips gaat ze tevens onder de douche, rookt ze, scheert ze zich en smeert ze zichzelf vol make-up. Weg … nou, dan hier wat Azeri arrenbie, of kijk zelf maar

Roya is de koningin van de Azeri-pop. ‘Ze moeten haar eigenlijk neerschieten’, brommen oudere collega’s. Meisjes vinden haar een slettebak. Azeri spreken schande van Roya en kunnen geen genoeg van haar krijgen.  (Meer Bakoe in Sargasso, een drieluik met medewerking van ondergetekende)

    • Coen van Zwol