7 redenen om uit te gaan

Uitvergrote Indiase emoties Kollywood Billboards Rotterdam: Kunsthal. Vanaf 20 januari t/m 28 mei, di-za 10.00-17.00u, zo 11.00-17.00u. Inl: www.kunsthal.nl De Kunsthal toont 22 billboards van de Kollywood filmindustrie, ook wel de Tamil cinema genoemd. De handgeschilderde billboards laten in verschillende stijlen negen ‘uitvergrote’ emoties uit de Indiase film zien zoals jaloezie, heldendom, erotiek, angst, liefde en haat. Tijdens de tentoonstelling kun je een dansje wagen in de Lumandulator, een soort filmmachine waarmee ‘realtime’ geacteerd kan worden in een Kollywoodfilm.

Bubbles & Wines

Amsterdam, Nes 37Telefoon (020) 422 33 18Keuken open ma-do 15.30-01.00, vr-za 15.30-03.00, zo geslotenInternationaal, wijnbar, creditcard.Categorie: Hip & trendy

Wie iets te vieren heeft of gewoon op zoek is naar een lekker glas champagne of wijn, heeft een goede aan Bubbles & Wines. De meest uiteenlopende wijnen en bubbels kun je bestellen, dankzij een ingenieus stikstofsysteem blijven geopende flessen lang goed. Hip, kosmopolitisch adres waar je ook kleine crostini’s kunt bestellen. Eerder voor een borrelhapje dan een hele maaltijd. Tip: parkeren kan bij het Krasnapolsky Hotel.

goed | Erg goede wijnen en heerlijke hapjes. Het kost wel wat maar het is het waard! Personeel dat er verstand van heeft. Helemaal leuk. (14-10-2006 M. K. te Haarlem)

goed | De binnenkomst is super door de mooie inrichting en een vriendelijke ontvangst. Gezellig aan de bar gezeten. Heerlijke wijnen gedronken met een goede uitleg en lekkere hapjes erbij. Het enige minpunt is dat je niet buiten kunt zitten als het lekker weer is. Binnen doet het wat donker aan, maar het is er niet onaangenaam. Wij gaan zeker een keer terug! (03-04-2006 P. O. te Almere)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 muziekfestival

Charivari Festival

Arnhem: Musis Sacrum. Zaterdag vanaf 10.00u. Inl: www.charivari.nl

Het Charivari Festival is een wereldmuziekfestival met dans-, zang- en orkestworkshops en optredens. Overdag zijn er workshops voor instrumentalisten onder leiding van het Charivari trio en muzikanten van de Amsterdam Klezmer Band, voor zangers door Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij en een dansworkshop. ‘s Avonds is er een dubbelconcert van het Charivari trio en de Amsterdam Klezmer Band: met in het voorprogramma de samenvoeging van de verschillende onderdelen van de workshops tot één groot muziek-, zang- en dans-spektakel.

3 MUZIEK/BENEFIET

The Palookas

Breda: Mezz. Vrijdag 20.30u. Vanuit Goes, Bergen op Zoom en Dordrecht worden bussen ingezet. Entree: 5 euro, entree + bus 10 euro. Res/inl: www.thepalookas.com

The Palookas bestaan vijf jaar en vieren dat vanavond met een benefietconcert ten bate van Oxfam Novib. Het optreden in De Mezz moet tevens resulteren in een live album dat in Nederland en Duitsland wordt uitgebracht. Dj Tommi is er ook. Van de opbrengst van de avond zullen kamelen, koeien en ezels gekocht worden voor families in Afrika. Elk dier is een potentiële bron van inkomsten, zodat mensen de mogelijkheid krijgen zelf hun welvaart actief te vergroten.

4 TALKSHOW

Urban Myth: Maakbaar geluk

Amsterdam: Stadsschouwburg. Zondag 16.00-20.30u. Toegang: 12,50 euro. Res/inl: 020-6242311 & www.urbanmyth.nl; www.ssba.nl

De derde editie van Urban Myth’s talkshow What’s Next? heeft als thema maakbaar geluk. Met verschillende gasten, performers en ruimte voor debat met het publiek. Enkele hoogtepunten zijn: zangeres DEZ, geluksprofessor Paul de Beer die tips komt geven over het vinden van geluk, kunstenaar Misja Immink, een ‘meet and greet’ met een asielzoeker en een exclusief Urban Myth-diner waar je helemaal gelukkig van wordt.

5 TENTOONSTELLING

Kollywood Billboards

Rotterdam: Kunsthal. Vanaf 20 januari t/m 28 mei, di-za 10.00-17.00u, zo 11.00-17.00u. Inl: www.kunsthal.nl

De Kunsthal toont 22 billboards van de Kollywood filmindustrie, ook wel de Tamil cinema genoemd. De handgeschilderde billboards laten in verschillende stijlen negen ‘uitvergrote’ emoties uit de Indiase film zien zoals jaloezie, heldendom, erotiek, angst, liefde en haat. Tijdens de tentoonstelling kun je een dansje wagen in de Lumandulator, een soort filmmachine waarmee ‘realtime’ geacteerd kan worden in een Kollywoodfilm.

6 MODE/FEEST

Offschedule, editie 1

Amsterdam: Koepelkerk, Renaissance Hotel. Zaterdag 20.30-03.00u. Inl: www.offschedule.nl

Op zaterdagavond, tijdens het openingsweekend van de Fashion Week, neemt Offschedule je mee in de wereld van de laatste draagbare ‘designer fashion’. Offschedule is een combinatie van modeshows en een feest. Modeshows van een nieuwe generatie Nederlandse en Belgische designers die vaak geïnspireerd zijn door wat er op straat gebeurt en zich niet laten belemmeren door de haute couture-regels. Het feest wordt verzorgd door The Immaculate Conceptualists, bekend van Electronation, F-Industry, RGB Festival en Glamtech.

7 Filmfestival

Internationaal Film Festival Rotterdam

Rotterdam: verschillende locaties. Woensdag 24 januari tot zondag 4 februari. Tickets: 8 euro. Inl: www.filmfestivalrotterdam.com

Het Internationaal Film Festival Rotterdam staat weer voor de deur. Kaartjes voor de 36ste editie zijn vrijdagnacht vanaf 0.00 uur via de website te koop. Lig je dan al in bed? Zaterdag kun je vanaf 9.00 uur ook bij de Doelen terecht. Helemaal in stijl een filmpje pakken? Bij de Doelen kun je ook shirts, tassen en zelfs ondergoed met het tijgerlogo er op kopen.