Zoektocht naar hoofdrolspelers Fame toch op televisie

HILVERSUM. Producent Albert Verlinde gaat vanaf donderdag 8 maart op RTL4 op zoek naar vier hoofdrolspelers voor de musical Fame. In het programma De Weg Naar Fame worden twee vrouwelijke rollen (Carmen en Serena) en twee mannelijke rollen (Tyrone en Schlomo) gezocht. ”Er is genoeg jong talent aanwezig in Nederland”, zei Verlinde gisteren. De AVRO liet half december weten dat de BBC juridische stappen zou ondernemen tegen RTL4 als deze zender het plan voor de talentenjacht zou doorzetten. De AVRO gaat namelijk in een tv-programma op zoek naar een hoofdrolspeelster voor de musical Evita en heeft betaald voor de rechten van dit BBC-format. De publieke omroep noemde het plan van RTL4 destijds schending van de rechten. De commerciële omroep voorzag geen problemen en heeft intussen ook met de BBC gesproken, zo liet een woordvoerster weten. ”Er is geen sprake van juridische stappen. Het programma is gewoon geen kopie.”