When in Rome…

Lang leve lokale gebruiken. Tijdens een snelle burger in San Francisco’s Bagdad Cafe liep de serveerster constant naar buiten. Dat verrast deze dagen – het is hier flink koud, vinden de Californiërs. Een dame had een maaltijd besteld voor een dakloze, maar moest er zelf weer vandoor. Dus of de serveerster dat wilde afhandelen? Dat

eten1.jpgLang leve lokale gebruiken. Tijdens een snelle burger in San Francisco’s Bagdad Cafe liep de serveerster constant naar buiten. Dat verrast deze dagen - het is hier flink koud, vinden de Californiërs.

Een dame had een maaltijd besteld voor een dakloze, maar moest er zelf weer vandoor. Dus of de serveerster dat wilde afhandelen? Dat wilde ze. Nergens in de VS zijn zoveel daklozen per hoofd van de bevolking als hier „en ik ken er wel een paar”.

eten.jpgMochten wij de resten van onze burger nog een tweede bestemming willen geven, dan waren hier nog twee dozen. ,,Zet ze maar buiten op de vuilnisbak. Dat doet iedereen. We gooien niets weg. En dat weet iedereen.”

    • Freek Staps