Voorzitter geschorst in EnecoTour-zaak

ARNHEM. Henk van Mulukom mag tot 1 februari geen activiteiten ontplooien als voorzitter van de stichting Ronde van Nederland. Dat heeft de rechter in Arnhem gisteren bepaald in afwachting van een definitieve uitspraak in een door energieleverancier Eneco aangespannen zaak tegen Van Mulukom. Van Mulukom organiseert samen met de Belg Rob Discart de Eneco Tour. Na een conflict is die samenwerking stopgezet. Eneco vroeg de rechter hem uit zijn functie als stichtingsvoorzitter te ontheffen omdat het vindt dat Van Mulukom de ProTourkoers schade berokkende met zijn optreden. Van Mulukom claimt de oudste rechten te hebben voor het organiseren van de wielerronde. De rechter doet op 1 februari uitspraak maar bepaalde dat Van Mulukom voorlopig niet als bestuurder mag optreden.