Trainer Van Gaal in conflict met `zijn` belangenvereniging

ZALTBOMMEL. Louis van Gaal dreigt zich af te keren van `zijn` belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), de trainersvakbond waarvan hij oprichter, erevoorzitter en ambassadeur is. De AZ-trainer voelt zich door het bestuur van de CBV in de steek gelaten in zijn verbale strijd met bondscoach Marco van Basten. De oud-bondscoach van Oranje weigert zijn excuses te maken voor enkele kritische uitlatingen over Van Basten in het tijdschrift Sportweek. Daar had de CBV-leiding schriftelijk om gevraagd. Van Gaal vond het epistel van de CBV, inclusief de toonzetting, volstrekt ongepast. Voor de bestuursvergadering van komende maandag moet er duidelijkheid zijn, liet CBV-directeur Jan Reker weten. De CBV hanteert al geruime tijd een gedragscode die voorschrijft dat trainers elkaar in het openbaar niet mogen beledigen of afvallen. Overtreders riskeren hun lidmaatschap van de trainersvakbond.