Televisie Voorkeur

De documentaire Jungle Rudy - kroniek van een familie portretteert Rudolf Truffino, die in 1928 werd geboren als derde zoon van een Haagse bankier en tien jaar geleden overleed. Toen hem werd gevraagd zijn vader op te volgen, vertrok hij naar de jungle van Venezuela waar hij een gezin stichtte en een vakantiekamp voor ‘the rich and famous’ begon. Ned.2, 22.50-23.52u. Foto NPS

actualiteiten

Een vandaag. Reportage over het eiland Sint Eustatius dat deze zomer een Nederlandse gemeente wordt en de belastingvoordelen van de werknemers bij de olieterminal Valero. De 2.500 bewoners van Sint Eustatius verdienen er vrijwel niets aan. Ned.1, 18.20-18.50u.

Nova. Onder meer een reportage over koperdieven die het metaal verkopen voor het maken van brons voor kunstwerken. Ook aandacht voor de voor vandaag afgegeven stormwaarschuwingen. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

Rare streken: Reefs and wrecks. Tweede deel van een vierdelige natuurserie over de Caraïbische eilanden. De Caraïbische Zee bevat een aantal van ’s werelds mooiste natuurschatten. Maar naast de kleurrijke koraalriffen bevinden zich op de zeebodem ook talloze waardevolle scheepswrakken. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

Lockdown: Predators behind bars. Kijkje in de keuken van de ambitieuze crimineel Diedreikus Albert, leider van de machtigste bende van de Ohio Lebanon-gevangenis. Hij laat het gevangenissysteem in zijn voordeel werken en gunt de kijker een blik in de keuken van de carrièrecrimineel. National Geographic, 21.30-22.30u.

Colour of war: Triumph and despair. Slot van een serie over het verloop van WO II. Na het oprukken van de geallieerde troepen in 1944 slaan de Duitsers terug met het Ardennenoffensief. De geallieerden triomferen en trekken de Rijn over. In de Stille Oceaan woedt nog een verbeten strijd tussen de VS en Japan. België 2 (Canvas), 0.00-0.55u.

praatprogramma

Max & Martine. Onder meer een gesprek met Freek de Jonge en zijn vrouw Hella over o.a. hun samenwerking bij de theaterproducties van Freek. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Met onder anderen fotograaf Maarten Corbijn die volgende week veertig van zijn bekende portretfoto’s exposeert en Caroline Tensen die bij de NCRV een nieuw programma gaat presenteren. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Gast is cabaretier Raoul Heertje over het toneelstuk Het verschil waarin hij met onder anderen Jenny Arean en Wende Snijders te zien is. Wende Snijders treedt ook op. En RVU-programmamaker Teun van de Keuken die voor zijn uitzendingen een eigen ‘slaafvrij’ geproduceerde chocolade op de markt bracht. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Hunter hunted: Dolphins. Uit aanvallen van dolfijnen op mensen blijkt dat deze dieren niet altijd zachtmoedige speelkameraden zijn. National Geographic, 19.00-20.00u.

De voedselbank. Derde deel van een serie over de oprichters van de eerste voedselbank in Nederland Clara en Sjaak Sies. Zij vertellen over hun motivatie anderen te helpen. Ned.2, 19.25-19.55u.

Megastructures: Diamond Diggers. Bij de Ekati Diamond Mine in de Canadese Northwest Territories worden de drie ruigste mijnbouwmachines ter wereld gebruikt: de D90-rotsboor, de DeMag 655-hydraulische shovel en de CAT 793C-truck. National Geographic, 20.00-21.00u.

Did they pay off their mortgage in two years? Aflevering in een serie waarin mensen proberen hun hypotheek binnen twee jaar af te lossen. Klusjesman Paddy en lerares Mandy willen hun hypotheek afbetalen om hun kinderen te kunnen laten studeren. BBC2, 20.30-21.30u.

Profiel. Herhaling van de uitzending uit vorig jaar van portret over de voetbalspits Patrick Kluivert. Zijn familieleden vertellen over zijn leven en carrière van de voetbalspits die verzeild raakte in diverse affaires zoals een dodelijk ongeval en vermeend seksueel misbruik. Ned.2, 20.50-21.25u.

Bill Oddie back in the USA: Florida. Aflevering in een serie waarin Bill Oddie samen met John Cleese en Tim Brooke-Taylor door de VS trekt. Bill en z’n vrienden bezoeken de Sunshine State. Ze peddelen door een moeras vol alligators en sluiten vriendschap met een gordeldier. BBC2, 21.30-22.00u.

The truth about food: How to be sexy. Reportageserie over de invloed van voedsel op ons leven. Vanavond over het effect dat voedsel kan hebben op het seksleven van mensen. Verhogen fruit en groente bijvoorbeeld het aantal zaadcellen? En raken mannen opgewonden van de geur van sommige etenswaren? BBC2, 22.00-23.00u.