Stadsblazers terug in stad Rotterdam

Stadsblazers terug in stad Rotterdam Rotterdam, 18 jan. De gemeente Rotterdam heeft een oude traditie in ere hersteld. In de burgerzaal van het stadhuis installeerde burgemeester Ivo Opstelten gisteravond vier stadsblazers tijdens het nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). De twee trompettisten en twee trombonisten, allen solist bij het RPhO, verzorgen voortaan de muzikale omlijsting bij evenementen in de stad. Vanaf de late Middeleeuwen hadden veel steden eigen stadsblazers in dienst, die met hun trompetgeschal de komst van prominenten aankondigden. „In de hiërarchie kwamen ze direct na de nar”, zegt trompettist en initiatiefnemer André Heuvelman, die „de traditie terug naar de stad” wil halen. Rotterdam beschikte al over een stadsorganist, een stadsbeiaardier en een stadsdichter. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold) rotterdam 17-01-2007 stadsbazers in stadhuis foto rien zilvold
Stadsblazers terug in stad Rotterdam Rotterdam, 18 jan. De gemeente Rotterdam heeft een oude traditie in ere hersteld. In de burgerzaal van het stadhuis installeerde burgemeester Ivo Opstelten gisteravond vier stadsblazers tijdens het nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). De twee trompettisten en twee trombonisten, allen solist bij het RPhO, verzorgen voortaan de muzikale omlijsting bij evenementen in de stad. Vanaf de late Middeleeuwen hadden veel steden eigen stadsblazers in dienst, die met hun trompetgeschal de komst van prominenten aankondigden. „In de hiërarchie kwamen ze direct na de nar”, zegt trompettist en initiatiefnemer André Heuvelman, die „de traditie terug naar de stad” wil halen. Rotterdam beschikte al over een stadsorganist, een stadsbeiaardier en een stadsdichter. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold) rotterdam 17-01-2007 stadsbazers in stadhuis foto rien zilvold Zilvold, Rien