Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met auteur Mensje van Keulen over haar nieuwste roman De laatste gasten waarin ze een groep mensen beschrijft die elk op hun eigen wijze hun leven leiden binnen een pension. Verder aandacht voor het dans- en performancefestival Something RAW en Willem Brinkman over zijn debuutroman Dagen op aarde, waarin een wetenschapper op zoek gaat naar het godsbewijs. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gesprek met ‘fotograaf van het jaar’ Joost van den Broek over zijn werk voor o.a. kranten. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen hoogleraar André Thomsen over over de ethiek van sloop, nieuwbouw en restauratie van woningen. Dit naar aanleiding van de recente schorsing van de cultuurhistoricus van het Bureau Monumenten Vincent van Rossem die kritiek had geuit op woningcorporaties. In het laatste uur een documentaire over magisch-realist Hubert Lampo (1920-2006). Concertzender, 20.00-22.00u.

Casa luna. Oprichter van de reisorganisatie Baobab Rik Jan Viezee geeft zijn visie op avontuurlijke reizen. Radio 1, 0.04-1.00u.