Opblaasbaar vloerkleed

Terrah zocht de archieven af naar opmerkelijke patenten.

Zoals deze uit 1975, voor al uw logeerpartijen.

Geen ruimteverslindende logeerbedden en toch voldoende slaapplek. Laat je gasten versteld staan als voor hun ogen het vloerkleed omgetoverd wordt in een comfortabel bed.

Een zacht behaard luchtbed slaapt beslist beter dan een stroef plastieken model. Als bed zal het tapijt zeker slagen, maar slaagt het tapijt ook als tapijt? Opblaasbare vloerkleden hebben letterlijk een dubbele bodem; hoe gaat voorkomen worden dat onder- en bovenlaag bij betreding over elkaar heen schuiven en mensen uitglijden? En dan is er nog een struikelblok: ergens zal een ventiel in het tapijt moeten zitten. Het luchtige vloerkleed zal zijn toepassing eerder vinden in lachfilms dan in huiskamers.

Een ondernemer die wat in de uitvinding ziet, kan het beste een opblaasbare berenhuid op de markt brengen. Menig paartje heeft een romantische avond voor een knapperend haardvuur met spierpijn moeten bekopen. De niet opblaasbare berenhuid leek zachter dan hij was.

Meer over Terrah op terrah.net/terrahtimes