Morgen rustiger

Het zeer onstuimige weer houdt vanavond aan. Morgen zal het duidelijk rustiger zijn. Daarbij blijft het erg zacht. Pas na zondag komen de temperaturen lager uit. Vanavond vallen er buien en kunnen nog zeer zware windstoten van maximaal 110 à 130 kilometer per uur voorkomen. Aan de kust staat nog even een wester- of noordwesterstorm, kracht 9 tot 10.

Vannacht verdwijnt de storm en worden ook de windvlagen minder sterk. De temperatuur daalt naar 7 tot 10 graden. Morgen waait het in het waddengebied nog hard, met kracht 7. Boven land wordt de westen tot zuidwestenwind matig tot vrij krachtig, rond kracht 4. Verder breekt de zon af en toe door en vooral in het noorden van het land kan er nog een enkele bui vallen. Het wordt tussen 10 graden op de wadden en 14 in de zuidelijke provincies.

Zaterdag krijgen we te maken met een nieuwe oceaanstoring. Dat betekent bewolkt weer en geregeld regen. De zuidwestelijke wind wakkert aan naar vrij krachtig tot hard, mogelijk stormachtig (kracht 8) aan de kust. Het blijft erg zacht met maxima tussen 11 en 14 graden.

Zondag vallen er buien, afgewisseld door opklaringen. Een enkele bui kan van hagel vergezeld gaan. Het is minder zacht met maximaal een graad of 8. De zuidwesten- tot westenwind blijft stevig.

Maandag en dinsdag verlopen rustig met nog een enkele winterse bui. Het wordt kouder; ’s nachts kan het licht gaan vriezen.