Kinderconsument brengt krant over jeugd en internet

Rotterdam, 18 jan. De Kinderconsument gaat vier keer per jaar een krant uitbrengen met onderwerpen op het gebied van kinderen en de informatiesamenleving. Doelgroep van het blad, genaamd Kinderconsument.nl, zijn ouders, docenten en beleidsmakers. Volgens de Kinderconsument, ontstaan vanuit het nationaal Jeugdfonds Jantje Beton, maakt 98 procent van de kinderen in Nederland gebruik van internet. ,,Ze surfen, mailen, sms`en, msn`en, gamen en downloaden, terwijl hun ouders en leerkrachten het nog steeds hebben over de `nieuwe media`.”, aldus Kinderconsument. De krant moet inzicht bieden in de virtuele belevingswereld van kinderen van 8 tot en met 16 jaar. Het blad wordt in een oplage van 20.000 exemplaren verspreid binnen het primair en voortgezet onderwijs.