James Brown ligt nog steeds niet in zijn graf door ruzie familie

Beech Island. De Amerikaanse soulzanger James Brown (73), die op Eerste Kerstdag overleed, is nog steeds niet begraven omdat zijn nabestaanden ruzie hebben. Eind 2006 kreeg Brown maar liefst vier uitvaartdiensten. Maar sindsdien ligt zijn gebalsemde lichaam in een verzegelde kist in een gekoelde kamer in zijn afgesloten huis op Beech Island (South Carolina). Volgens Browns advocaat Buddy Dallas leeft nu de vrees dat kwaadwillenden kostbaarheden uit het huis en de kist zouden stelen. Waar de nabestaanden precies over ruziën is niet duidelijk. Zes van zijn kinderen zouden zijn huis willen inrichten als museum en mausoleum, à la Graceland, het huis van Elvis Presley. Ook is er ruzie met Browns weduwe, Tomi Rae Hynie (36). Zij, noch haar zoon James Brown junior (5) blijkt in Browns testament te zijn opgenomen. Ook op het gerechtelijk front krijgt Brown geen rust. Het Amerikaanse Hooggerechtshof moet nog uitspraak doen in een verkrachtingszaak die tegen hem loopt. Het slachtoffer weigerde haar aanklacht in te trekken na Browns dood.