Holec haalt zijn monteurs terug uit Nigeria na overval

Hengelo, 18 jan. Het elektrotechnische concern Holec Eaton uit Hengelo haalt twee monteurs uit Nigeria terug na een overval waarbij een collega werd doodgeschoten door Nigeriaanse milities. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vanmorgen laten weten. Beide onderhoudsmonteurs en het slachtoffer worden zo spoedig mogelijk naar Nederland gevlogen. Het onderhoud aan de schakelinstallatie op een gasterminal van Shell op Bonny Island ligt voorlopig stil. Holec kon nog niet zeggen wanneer de werkzaamheden verder gaan. ”We moeten kijken of de veiligheid van ons personeel in Nigeria kan worden gewaarborgd.” Een 28-jarige onderhoudsmonteur van Holec Eaton kwam dinsdag op een veerboot bij een overval van een Nigeriaanse bende om het leven. Bij dit incident raakten meer mensen gewond. Zijn collega`s bleven ongedeerd.