Hindoes tegen verbod hakenkruis

Hindoe-organisaties bestrijden een mogelijk Europees verbod op het tonen van de swastika. Duitsland, roulerend voorzitter van de Europese Unie, heeft aangekondigd te pleiten voor een verbod op het ontkennen van de holocaust en het etaleren van het hakenkruis.

In tegenstelling tot in nazi-Duitsland, staat de swastika in de hindoeïstische traditie (die met een draai van 45 graden verschilt van het hakenkruis) voor vreedzaamheid, zeggen boze hindoes. „De swastika bestaat al vijfduizend jaar als symbool van vrede. Precies het tegenovergestelde van wat Hitler bedoelde”, vindt Ramesh Kallidai van de belangen-organisatie van ruim 275 Britse hindoe-afdelingen. „Het is bijna hetzelfde als zeggen dat de Ku Klux Klan kruisen gebruikte om zwarten te terroriseren, en we daarom dus het kruis moeten verbieden.” (Reuters)