FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE CapriciousDe titel van de tentoonstelling Capricious, met werk van zes jonge fotografen, is ontleend aan het gelijknamige tijdschrift Capricious. Dit Amsterdams/New Yorkse blad fungeert als platform voor eigenzinnige, aanstormende fotografen, die ieder zes tot twaalf pagina’s ter beschikking krijgen. Doordat de matglanzende foto’s uitneembaar zijn, is ieder tijdschrift ook een soort verzameling kunstwerken. Het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam toont op Capricious werk van zes jonge fotografen, van wie sommigen ook al werk toonden in het tijdschrift: Katja Mater, Marianne Viero, Melanie Bonajo, Paulien Oltheten, Linda-Maria Birbeck en Sema Bekirovic. Wat hen bindt is dat zij allemaal zoeken naar nieuwe presentatievormen voor hun fotografie. Zo toont Oltheten haar werk tijdens een eenmalig optreden met dia’s en begeleidt Birbeck haar foto’s met teksten. Capricious. 21 jan t/m 4 maart in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59. Di t/m zo 11-17u.

CapriciousDe titel van de tentoonstelling Capricious, met werk van zes jonge fotografen, is ontleend aan het gelijknamige tijdschrift Capricious. Dit Amsterdams/New Yorkse blad fungeert als platform voor eigenzinnige, aanstormende fotografen, die ieder zes tot twaalf pagina’s ter beschikking krijgen. Doordat de matglanzende foto’s uitneembaar zijn, is ieder tijdschrift ook een soort verzameling kunstwerken. Het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam toont op Capricious werk van zes jonge fotografen, van wie sommigen ook al werk toonden in het tijdschrift: Katja Mater, Marianne Viero, Melanie Bonajo, Paulien Oltheten, Linda-Maria Birbeck en Sema Bekirovic. Wat hen bindt is dat zij allemaal zoeken naar nieuwe presentatievormen voor hun fotografie. Zo toont Oltheten haar werk tijdens een eenmalig optreden met dia’s en begeleidt Birbeck haar foto’s met teksten.

Capricious. 21 jan t/m 4 maart in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59. Di t/m zo 11-17u.