Expressionisme

Expressionisme De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met bijna 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op de Duitse en Oostenrijkse expressionisten zoals Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokosch ka. De expressionisten zagen in Van Goghs werk een vitale kracht in de pure, felle kleuren en een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst. Van Gogh Museum, P.Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr tot 22u. TO GO WITH AFP STORY Picture shows Dutch Vincent Van Gogh's painting "Vincent's Bedrooom in Arles" (1888) at the Van Gogh museum in Amsterdam. The Van Gogh museum in Amsterdam will show until 04 March 2006 hundreds of work exploring the historic, stylistic and personal relationship between Vincent van Gogh and expressionist painters which succeeded him, after his death, in Germany and Austria. AFP PHOTO VAN GOGH MUSEUM AFP

De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met bijna 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op de Duitse en Oostenrijkse expressionisten zoals Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokosch

ka. De expressionisten zagen in Van Goghs werk een vitale kracht in de pure, felle kleuren en een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst.

Van Gogh Museum, P.Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr tot 22u.