Eis zestien jaar voor roofmoord op vader

Arnhem. Het Openbaar Ministerie heeft voor het Hooggerechtshof in Arnhem zestien jaar cel geëist tegen een 35-jarige man uit Oldenzaal wegens een roofmoord op zijn vader in 2003. De man zou zijn vader naar een stille plek in het nabijgelegen Losser hebben gelokt. Daar heeft hij hem doodgeschoten en achtergelaten. Met de Mercedes van zijn vader en 206.000 euro is hij er vervolgens vandoor gegaan, stelt het OM. De rechtbank in Almelo sprak de man in oktober 2004 vrij omdat er te weinig bewijs was om D. te veroordelen. Een jaar later bekende de man plotseling. Naar hij nu zegt, was dat een valse bekentenis, omdat hij terug wilde naar de gevangenis. Het OM zegt echter DNA-onderzoek als bewijs te hebben. Uitspraak 31 januari.

Lees de brief van minister Nicolaï: www.minbzk.nl/actueel?ActItmIdt=103988