Deloitte sponsort Rotterdams jaar van de architectuur

ROTTERDAM, 18 jan. Accountantsorganisatie Deloitte wordt hoofdsponsor van het Rotterdamse architectuurjaar. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Het Stadhuis, de Maastunnel, café De Unie, spoorbrug De Hef, warenhuis De Bijenkorf, het Groothandelsgebouw en De Lijnbaan zijn enkele van de veertig bouwwerken die centraal staan tijdens de manifestatie Rotterdam 2007 City of Architecture. Een jaar lang zijn er tentoonstellingen en speciale evenementen. Een daarvan is Sites & Stories, waarin veertig gebouwen centraal staan die honderd jaar moderne architectuur vertegenwoordigen. Burgemeester Ivo Opstelten: ”Er zijn weinig andere steden met zoveel architectuur en zoveel architectuurgeschiedenis per vierkante kilometer.” Opstelten is positief over het architectuurklimaat in de stad. Er werken ruim 2600 mensen in de bedrijfstak van architecten- en ontwerpbureaus in de stad. In het project De Brandgrens wordt op 14 mei het bombardement op Rotterdam van 1940 herdacht door met licht de grens van het gebied dat werd verwoest zichtbaar te maken.