Bronzen beelden gestolen uit tuin van Singer Museum

LAREN. Uit de tuin van het Singer Museum in Laren zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeven bronzen beelden gestolen, waaronder een afgietsel van `de denker van Rodin`. Dat heeft de politie woensdag laten weten. Volgens de politie hebben de daders met een auto het hek rond het museum geramd. De dieven is het vermoedelijk om het brons te doen geweest, omdat de ijzeren beelden in de tuin zijn blijven staan. Aan smelterijen en gieterijen wordt gevraagd ”ogen en oren open te houden”. De politie kan nog niet zeggen of de diefstal een kunstroof is, of dat het de dieven ging om het koper, waar brons mede van gemaakt is. Door de hoge koperprijs wordt het materiaal recentelijk ook vaak van bouwterreinen en spooremplacementen gestolen. Volgens een woordvoerder van het museum zijn de beelden onvervangbaar.