Bordesfoto

Bordesfoto Parijs. Koninginnen en First Ladies poseerden gisteren mét en zonder handtas op het bordes van het Élysée-paleis in Parijs. Jolanta Kwasniewska (links), vrouw van de Poolse ex-president, houdt het kapsel van de Amerikaanse presidentsvrouw Laura Bush in bedwang. Gastvrouwe Bernadette Chirac staat stevig in het midden, steekt haar rechter wijsvinger op en roept wat naar een omstander. De dame in zwarte broek met mistroostige blik en eenvoudige parelketting is Ludmilla Poetin, de echtgenote van de Russische president. De geïnviteerden op de bordesfoto waren gekomen om steun te betuigen aan het het International Center fort Missing and Exploited Childeren (ICMEC). Volgens recente studies wordt wereldwijd 1 op de 5 meisjes en 1 op de 10 jongens voor hun achttiende op enigerlei wijze slachtoffer van seksueel misbruik. In een plechtige ‘Déclaration de Paris’ aan het eind van de van dag riep mevrouw Chirac hun echtgenoten en andere wereldleiders op om actie te ondernemen. De rest van het gezelschap: de vriendelijke dame met ineengevouwen handen naast Laura Bush is Suzan Mubarak, vrouw van de Egyptische president. Naast haar staat koningin Silvia van Zweden, half Duits, half Braziliaans. Tussen mevrouw Chirac en mevrouw Poetin staat ook een koningin: Paola van België. Aan de andere zijde wordt mevrouw Poetin geflankeerd door Margarida Barroso, de ‘first lady’ van scheidend president José Manuel Barroso van de Europese Commissie. Helemaal rechts ten slotte schikt Valentina Matviyenko, gouverneur van Sint-Petersburg, haar halssieraad. Meer info: www.icmec.org Foto AP/ Dmitry Astakhov From left, Jolanta Kwasniewska, wife of the former Polish president, U.S. first lady Laura Bush, Suzan Mubarak, wife of the Egyptian president, Queen Silvia of Sweden, Bernadette Chirac, wife of the French president, Queen Paola of Belgium, Lyudmila Putina, wife of the Russian president, Margarida Barroso, wife of the outgoing European Commission President, and governor of St. Petersburg, Valentina Matviyenko, are seen during the plenary meeting of the International Center for Missing and Exploited Children, or Icmec, at the Elysee Palace in Paris, Wednesday, Jan. 17, 2007. Icmec was founded in 1998 and promotes the safety and well-being of children through activism, policy development and multinational coordination, providing international solutions to the problems of child abduction and exploitation. (AP Photo/ITAR-TASS, Dmitry Astakhov, Presidential Press Service) Associated Press

Koninginnen en First Ladies poseerden gisteren mét en zonder handtas op het bordes van het Élysée-paleis in Parijs. Jolanta Kwasniewska (links), vrouw van de Poolse ex-president, houdt het kapsel van de Amerikaanse presidentsvrouw Laura Bush in bedwang. Gastvrouwe Bernadette Chirac staat stevig in het midden, steekt haar rechter wijsvinger op en roept wat naar een omstander. De dame in zwarte broek met mistroostige blik en eenvoudige parelketting is Ludmilla Poetin, de echtgenote van de Russische president.

De geïnviteerden op de bordesfoto waren gekomen om steun te betuigen aan het het International Center fort Missing and Exploited Childeren (ICMEC). Volgens recente studies wordt wereldwijd 1 op de 5 meisjes en 1 op de 10 jongens voor hun achttiende op enigerlei wijze slachtoffer van seksueel misbruik. In een plechtige ‘Déclaration de Paris’ aan het eind van de van dag riep mevrouw Chirac hun echtgenoten en andere wereldleiders op om actie te ondernemen.

De rest van het gezelschap: de vriendelijke dame met ineengevouwen handen naast Laura Bush is Suzan Mubarak, vrouw van de Egyptische president. Naast haar staat koningin Silvia van Zweden, half Duits, half Braziliaans. Tussen mevrouw Chirac en mevrouw Poetin staat ook een koningin: Paola van België. Aan de andere zijde wordt mevrouw Poetin geflankeerd door Margarida Barroso, de ‘first lady’ van scheidend president José Manuel Barroso van de Europese Commissie. Helemaal rechts ten slotte schikt Valentina Matviyenko, gouverneur van Sint-Petersburg, haar halssieraad.

Meer info: www.icmec.org