BEELDENDE KUNST

Roy Lichtenstein: Sweet Dreams Baby! 1965, zeefdruk, particuliere collectie
Roy Lichtenstein: Sweet Dreams Baby! 1965, zeefdruk, particuliere collectie

Sixties!Het Haags Gemeentemuseum brengt met de tentoonstelling Sixties! een ode aan de tijd van de minirokken, de kuipstoeltjes en de PopArt. Polygoonjournaals en historische foto’s brengen de toeschouwer weer terug in de jaren zestig, het tijdperk van de Beatles, Flower Power en de moorden op de Kennedy’s en Martin Luther King. Er zijn kabinetten gewijd aan Nederlandse kunstenaars als Stanley Brouwn, JCJ Vanderheyden en Anton Heyboer, maar ook internationale iconen als Roy Lichtenstein, Robert Morris en Andy Warhol komen aan bod. Ter gelegenheid van de tentoonstelling zal ook de band Cuby and the Blizzards tweemaal optreden en halen schrijvers Simon Vinkenoog en Jan Cremer herinneringen op.

Sixties! 20 jan t/m 29 april in het Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Open di-zo 11-17u