Winterweer teistert grote delen van VS

Winterweer teistert grote delen van VS McAlester, 17 jan. Een medewerker van een elektriciteitsbedrijf in de Amerikaanse staat Oklahoma voert herstelwerkzaamheden uit aan stroomdraden die zijn bezweken onder het gewicht van ijs. Verscheidene Amerikaanse staten zijn de afgelopen dagen geteisterd door ijsstormen die tot in het zuiden ijskoude regen, sneeuw en hagel meevoerden. Er vielen in totaal 46 doden: in de staten Oklahoma (17 doden), Missouri (8), Iowa (8), New York (4), Texas (5), Michigan (3) en Maine (1). Honderdduizenden huishoudens blijven nog verstoken van stroom. De weken voorafgaand aan dit noodweer is het vooral in het noordoosten van de VS juist bovengemiddeld warm geweest. Foto AP Chris Grant, with Westar Energy of Kansas, works on restoring power lines in McAlester, Okla., Tuesday, Jan. 16, 2007. (AP Photo/The Oklahoman, David McDaniel)
Winterweer teistert grote delen van VS McAlester, 17 jan. Een medewerker van een elektriciteitsbedrijf in de Amerikaanse staat Oklahoma voert herstelwerkzaamheden uit aan stroomdraden die zijn bezweken onder het gewicht van ijs. Verscheidene Amerikaanse staten zijn de afgelopen dagen geteisterd door ijsstormen die tot in het zuiden ijskoude regen, sneeuw en hagel meevoerden. Er vielen in totaal 46 doden: in de staten Oklahoma (17 doden), Missouri (8), Iowa (8), New York (4), Texas (5), Michigan (3) en Maine (1). Honderdduizenden huishoudens blijven nog verstoken van stroom. De weken voorafgaand aan dit noodweer is het vooral in het noordoosten van de VS juist bovengemiddeld warm geweest. Foto AP Chris Grant, with Westar Energy of Kansas, works on restoring power lines in McAlester, Okla., Tuesday, Jan. 16, 2007. (AP Photo/The Oklahoman, David McDaniel) Associated Press