Verdachte bekent tweevoudige verkrachting Drentse

Assen. Het 12-jarige meisje uit het Drentse Tweede Exloërmond dat in december dood op een landweggetje werd aangetroffen, is voor haar overlijden twee keer verkracht en twee keer overreden. Dit heeft verdachte Henk van D. (45) uit Nieuw Buinen tegenover de politie verklaard. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van moord, verkrachting en ontvoering. De verdachte zegt dat hij haar die avond in zijn camper meenam en haar daar heeft verkracht. Ook buiten zou het meisje verkracht zijn. Ze wist te ontkomen, maar werd daarna twee keer aangereden. Als gevolg daarvan overleed ze. Hoewel de sectie geen aanwijzingen gaf voor seksueel misbruik, noemt het OM de verklaring van Van D. betrouwbaar. De bh van het meisje werd bij haar lichaam gevonden en in de camper zijn bloed- en vezelsporen aangetroffen.