The Greatest viert 65ste verjaardag

The Greatest viert 65ste verjaardag Rotterdam, 17 jan. De Amerikaan Muhammad Ali, gefotografeerd tijdens een training voor zijn legendarische gevecht op 1 oktober 1975 in de Filippijnse hoofdstad Manilla tegen zijn landgenoot Joe Frazier, viert vandaag zijn 65ste verjaardag. De partij tegen Frazier zou de geschiedenis ingaan als The Thrilla in Manila. Veertien ronden leverde Ali (geboren als Cassius Marcellus Clay in Louisville) een gruwelijke strijd, waarin beide boksers regelmatig op de rand van totale uitputting verkeerden. Vooral de klappen die Ali in dat door hem gewonnen gevecht kreeg, zouden voor ernstig hersenletsel hebben gezorgd, resulterend in de ziekte van Parkinson. Daardoor kan Ali nauwelijks nog praten en lopen. De voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht viert zijn verjaardag in kleine kring. Eind 2005 werd in Louisville het Ali Center geopend. Vandaag wordt een aan The Greatest gewijde website geopend: www.ali.com. Op tv vanavond ook aandacht (zie mediapagina). Felicitaties voor Ali kunnen tot en met 31 januari worden gemaild via www.muhammadalicenter.org. (Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel) Muhammad ALI,Cassius Clay bokser(1942). foto VINCENT MENTZEL ==B/W==Manilla ,1 oktober 1975 Mentzel, Vincent