Televisie Voorkeur

actualiteiten

Netwerk. Gesprek met een vrouw die slachtoffer is geworden van de aandachtzieke van haar moeder. Zij vertelt over haar jeugd en haar moeder die leed aan het syndroom van Münchhausen bij proxy, de behoefte van een patiënt aandacht van medisch personeel te krijgen. Verder de Nederlander Dirk van de Wijngaard die al 17 jaar lang in India met een verborgen camera naar kinderen speurt die in de kinderprostitutie werken. Met de beelden stapt hij naar de politie die de kinderen dan bevrijdt. In Nederland hoopt hij geld in te zamelen zodat hij door kan gaan. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage over de achterban van de ChristenUnie en aandacht voor de verjaardag van de 65-jarige Parkinson-patiënt en oud-bokser Muhammed Ali. Ook komt de uitspraak in de rechtzaak van Stork aan de orde over wie de baas is in het bedrijf: het management of de aandeelhouders. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

This world: The 12-year old cocaine smuggler. Een twaalfjarig schoolmeisje raakt betrokken bij drugssmokkel en komt tegenover de keiharde antidrugsbrigades in de Boliviaanse jungle te staan. BBC2, 22.00-23.00u.

Abenteuer Wissen: Expedition zum Meeresgrund. Over een onderzoek naar moddervulkanen op de bodem van de Middellandse Zee. ZDF, 22.15-22.45u.

Generation XXL - Die jungen Dicken. Duitse kinderen worden steeds dikker. Ze eten te veel en bewegen te weinig met als gevolg dat vijftien procent overgewicht heeft. Een jaar lang worden kinderen bij hun strijd met de kilo’s gevolgd. ARD, 23.30-0.15u.

praatprogramma

De wereld draait door. Aandacht voor de Amerikaanse remake van de film Interview van Theo van Gogh. Doesjka van Hoogdalem en Gijs van de Westelaken waren aanwezig op de filmset. Verder boer Gerrit en boer Geert, de twee hoofdrolspelers in het nieuwe tv-programma Wat de boer niet kent en Jaap Jongbloed over zijn programma Vermist. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. De 70-jarige Bernlef praat over zijn nieuwe boek Op slot, een roman over ouderdom en gedoemde liefde. Ook te gast oud-premier Wim Kok, tegenwoordig ook voorzitter van de BCR, de Bestuurlijke Commissie Randstad. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Hunter hunted: Bats. In Jatun Molino, Ecuador, sterven mensen een bizarre dood. Ze lijden aan hondsdolheid, verspreid door vampiervleermuizen. Waarom vallen deze schuwe dieren mensen aan? Een team gaat op onderzoek uit. National Geographic, 19.00-20.00u.

Puberruil XL. De links-intellectuele Jet ruilt voor vijf dagen het leven met de hoogblonde volkse Shirley. Zijn volkse mensen echt geïnteresseerd in simpel vermaak en zijn links-intellectuelen softies? Ned.3, 20.25-21.00u.

Nationale IQ-test 2007. Rechtstreekse uitzending van de test waarin wordt gekeken hoe slim Nederland eigenlijk. Met min of meer bekende Nederlanders, corpsballen, stoeipoezen, wetenschappers, moslima’s en bodybuilders. Zij strijden om de titel Meest intelligente man of vrouw. Ned.1, 20.30-22.30u.

Elephant diaries. Natuurserie uit Kenia over zes verweesde olifanten die van Nairobi naar Ithumba worden overgebracht. Hun leider voelt zich echter niet zeker in de nieuwe omgeving. BBC2, 20.00-20.30u.

Muhammed Ali 65 jaar: 12 meest memorabele gevechten. Opnamen van twaalf gevechten van de op 17 januari 1942 geboren bokser Cassius Clay. Hij is tegenwoordig geveld door de ziekte van Parkinson, maar heeft een roemruchte carrière met veel gedenkwaardige gevechten achter de rug. Met o.a. The Thrilla In Manilla, toen hij in de Filippijnen voor de derde keer tegen de als onverslaanbaar bekend staande Joe Frazier vocht, en de Rumble in the jungle in Kinshasa tegen George Foreman. Zie ook Film van de dag Ali. RTL7, 21.30-22.30u.

Mission: Sauberer Sport - Doping-Fahnder im Einsatz. Het gebruik van doping in de sportwereld neemt, ondanks strenge controle, niet af. Atleten slagen er ondanks het hoge risico in te manipuleren. Hoe slagvaardig is het Duitse dopingcontrolesysteem werkelijk? ARD, 21.45-22.15u.

Neidhammel - Die deutsche Neidkultur. Steeds meer Duitsers geven zich over aan afgunst. Is dit een typische Duitse karaktereigenschap? Onderzoek wijst uit dat ook Amerikanen afgunstig zijn, maar dat zij het minder uiten. ARD, 22.45-23.30u.

Dossier 2300: De 20 afschuwelijkste moorden in Hollywood. Slot van een tweeluik over twintig spraakmakende moorden in Hollywood. RTL4, 22.55-23.55u.