Televisie Overige films

Shallow Hal (Bobby & Peter Farrelly, 2001, VS). Seksist Jack Black is na hypnose de enige die een volvette rijkeluisdochter (Gwyneth Paltrow in een latexpak) waarneemt als een slanke den (Paltrow zonder latexpak). Intelligente satire of ordinair lachen om zwaarlijvigheid? RTL5, 20.30-22.25u.

The Man without a Face (Mel Gibson, 1993, VS). Regiedebuut van acteur Gibson is behoedzame verfilming van roman van Isabelle Holland. Kluizenaar met half verminkt gezicht (Gibson) overwint zijn mensenhaat dankzij 12-jarige leerling maar valt prompt ten prooi aan dorpsroddels over pedofilie. Tien, 20.30-22.40u.

The Client (Joel Schumacher, 1994, VS). Solide publieksthriller naar bestseller van John Grisham (The Firm, The Pelican Brief). Advocate Susan Sarandon ontfermt zich over schoffie dat tegen de maffia zou kunnen getuigen. Met Tommy Lee Jones als openbare aanklager. BBC1, 23.40-1.35u.