Romantische popzangers, maar vermomd als duivels

cd Speedpop

Blood Brothers, Young Machetes Wichita

****-

Deze cd is niet voor watjes. De nummers hebben een moordend tempo en voorman Jordan Billie klinkt alsof hij een voetzoeker heeft ingeslikt. Hij krijst en ratelt zonder adempauze, terwijl zijn band hem op de hielen zit. Toch is de muziek niet zonder romantiek. Blood Brothers, een vijftal uit Seattle, gebruiken hun duivelse stijl om te verhullen dat hier eigenlijk popzangers aan het woord zijn. Sommige liedjes zouden op het repertoire van Girls Aloud niet misstaan. Neem Laser Life, speel het wat langzamer, eventueel met wat violen en je hebt een optimistisch deuntje.

Dat de muzikale ambitie van Billie en de zijnen verder reikt dan de punkkelder blijkt ook uit een nummer als Spit Shine waarin elektronische ritmes een draai geven aan het idioom, om vervolgens tot een Queen-achtige symfonie te transformeren. Hou je adem aan en duik onder in de wereld van de razende en tegelijk frivole Blood Brothers.

Hester Carvalho

Blood Brothers treedt op: 31/1 Effenaar, Eindhoven.

    • Hester Carvalho