Retro film noir

Een enorme sterrencast wist regisseur Todd Robinson bij elkaar te krijgen voor de verfilming van het waargebeurde verhaal over de `loneley hearts killers` die het eind jaren veertig in Amerika voorzien hadden op gefortuneerde weduwen, oude vrijsters en eenzame meisjes. Robinson is de zoon van Elmer C. Robinson (in de film gespeeld door John Travolta), een van de twee politiemannen die het dodelijke duo Martha Beck and Raymond Martinez Fernandez uiteindelijk arresteerden.

In Lonely Hearts resulteert dat in een soort retro film noir, die als hij niet in ontkleurde sepiatinten gemaakt was, ook best een B-film uit de jaren veertig zelf had kunnen zijn. En dat is in dit geval geen aanbeveling. De voornamelijk voor tv werkende Robinson beheerst het idioom, maar weet er niet meer mee uit te drukken, dan dat zijn vader een tragische held was, getraumatiseerd door de zelfmoord van zijn echtgenote. Het wordt geen hard boiled thriller en geen psychologisch drama. Al die sterren spelen zo mat, dat ze wel slechte imitaties van zichzelf lijken.

Lonely Hearts. Regie: Todd Robinson. Met: John Travolta, James Gandolfini, Salma Hayek, Jared Leto, Laura Dern, Scott Caan. In: 12 bioscopen.