Real beboet Capello

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft besloten trainer Fabio Capello te beboeten voor zijn weinig vlijende gedrag tegenover twee fans van de club. Hoe hoog de geldstraf wordt, is onbekend.

„Om de boete te bepalen zal de staf de verklaring van de trainer meenemen en de excuses die hij voor het omstreden gebaar heeft aangeboden”, zei gisteren een woordvoerder van de club.

De Italiaan Capello stak zondag na het duel tegen Real Zaragoza, dat met 1-0 werd gewonnen dankzij een goal van Ruud van Nistelrooy, een middelvinger op naar twee supporters achter de dug-out.

„Vanaf de dag dat ik hier ben gekomen, hebben deze twee personen me continu beledigd. Dit keer gingen ze te ver”, zei Capello. Maar de middelvinger werd niet geapprecieerd door de directie. „Ik had het niet moeten doen”, gaf de Italiaan daarna toe. Wat de fans riepen naar de trainer werd niet bekendgemaakt.

Capello is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Koninklijke, als opvolger van de Braziliaan Vanderlei Luxemburgo. Capello is bij Real de zesde trainer in iets meer dan drie jaar. (ANP)