Radio Voorkeur

Desmet live. Regisseur Marcus Azzini over het stuk Peanuts van Fausto Paravidino dat de Theatercompagnie brengt met personages uit de gelijknamige strip. Verder harpiste Charlotte Sprenkels en pianiste Daria van den Bercken over het concert vrijdag door het Rotterdams Philharmonisch Orkest van en door vrouwen. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Adriaan van Dis vertelt over zijn nieuwe boek De Wandelaar, een verhaal over de sociale thema’s van deze tijd en het verlangen naar liefde en geborgenheid. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Met o.a. kunsthistoricus Frans Grijzenhout en historicus Niek van Sas over hun succesvolle speurtocht naar de identiteit van De burgemeester van Delft op het schilderij van Jan Steen. Concertzender, 20.00-22.00u.

Langs de lijn. Portret van oud-wereldkampioen Veselin Topalov die meedoet aan het Corus schaaktoernooi. Radio 1, 22.00-23.00u.

Casa luna. Oud-vakbondsman en directeur bij Humanitas Lodewijk de Waal praat over zijn werk, de formatie en het huidige werknemersklimaat. Radio 1, 0.04-1.00u.