PGGM partner Albright

Het zorgpensioenfonds PGGM in Zeist gaat 250 miljoen euro investeren in een beleggingsfonds voor derdewereldlanden dat is opgezet met het adviesbureau van voormalig Ameri-kaans minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright.

Dat zegt directeur beleggingen Piet Roelandt van PGGM, dat ruim 1,1 miljoen werknemers in zorg en welzijn verzekert en ruim 77 miljard euro aan beleggingen beheert.

Albright heeft een adviesbureau in Washington. Aan dat bureau is een vermogensbeheerder gelieerd waarmee PGGM nu in zee gaat. Buitenlandse investeerders zien graag een middenklasse van betekenis ontstaan in ontwikkelingslanden.

De investering met de firma van Albright illustreert de trend dat Nederlandse pensioenfondsen steeds grotere bedragen buiten de aandelenmarkten beleggen om extra rendementen te incasseren.

PGGM:pagina 15

    • Menno Tamminga