nrc.nl/blogs

NRC.NL/BLOGS Persbericht. Jeroen van der Kris schrijft in zijn weblog Brussel over mechanismen bij het naar buiten brengen van nieuws. „Nederland moet zijn uitstoot van CO2 verder beperken. Dat maakte de Europese Commissie bekend. Eerder kwam het dagelijks bestuur van de Europese Unie al met een negatief oordeel over de zogeheten allocatieplannen van tien andere lidstaten. Bij zo’n gelegenheid ‘zegt’ een eurocommissaris meestal iets. Soms zegt hij dat echt, op een persconferentie. Vaak zegt hij alleen maar iets in een persbericht. De schrijver van zo’n persbericht is niet altijd even geïnspireerd. Voor het oordeel van gisteren had hij of zij duidelijk nog een persbericht gepakt van anderhalve maand geleden, toen de tien andere landen werden beoordeeld.” www.nrc.nl/
NRC.NL/BLOGS Persbericht. Jeroen van der Kris schrijft in zijn weblog Brussel over mechanismen bij het naar buiten brengen van nieuws. „Nederland moet zijn uitstoot van CO2 verder beperken. Dat maakte de Europese Commissie bekend. Eerder kwam het dagelijks bestuur van de Europese Unie al met een negatief oordeel over de zogeheten allocatieplannen van tien andere lidstaten. Bij zo’n gelegenheid ‘zegt’ een eurocommissaris meestal iets. Soms zegt hij dat echt, op een persconferentie. Vaak zegt hij alleen maar iets in een persbericht. De schrijver van zo’n persbericht is niet altijd even geïnspireerd. Voor het oordeel van gisteren had hij of zij duidelijk nog een persbericht gepakt van anderhalve maand geleden, toen de tien andere landen werden beoordeeld.” www.nrc.nl/

Geen bommen. Coen van Zwol verwijst in zijn weblog Moskou naar de website ‘Voedsel, geen bommen’. „Schattig! Pacifisten die geïnspireerd door Paulus de Boskabouter wereldwijd al 26 jaar zelfgemaakte vegetarische hapjes uitdelen onder armen en daklozen. Daar schuilt toch weinig kwaads in. Nou, in St. Petersburg zien sommigen dat anders. Opnieuw staken skinheads zondag een student neer die voedsel uitdeelde voor het ‘Russische Voedsel, geen bommen’. De 21-jarige Ivan Jelin vecht in het ziekenhuis met twintig steekwonden voor zijn leven. Van de daders ontbreekt elk spoor. Een actie uit het Handboek Straatterreur: erop, erover en wegwezen. Het wordt nog een traditie: op 13 november 2005 staken skinheads de 20-jarige student filosofie Timoer Katsjereva op de stoep van het Oktoberhotel door zijn keel, ook na een actie van ‘Voedsel, geen bommen’.”

www.nrc.nl/moskou

Persbericht. Jeroen van der Kris schrijft in zijn weblog Brussel over mechanismen bij het naar buiten brengen van nieuws. „Nederland moet zijn uitstoot van CO2 verder beperken. Dat maakte de Europese Commissie bekend. Eerder kwam het dagelijks bestuur van de Europese Unie al met een negatief oordeel over de zogeheten allocatieplannen van tien andere lidstaten. Bij zo’n gelegenheid ‘zegt’ een eurocommissaris meestal iets. Soms zegt hij dat echt, op een persconferentie. Vaak zegt hij alleen maar iets in een persbericht. De schrijver van zo’n persbericht is niet altijd even geïnspireerd. Voor het oordeel van gisteren had hij of zij duidelijk nog een persbericht gepakt van anderhalve maand geleden, toen de tien andere landen werden beoordeeld.”

www.nrc.nl/