Luchtmacht verwijst niet naar Madonna

De Koninklijke Luchtmacht heeft besloten een scène uit de nieuwe theatershow van zijn orkest, The Beatles in concert, te schrappen. Een zangeres zou het nummer ‘Lady Madonna’ ten gehore brengen voor een kruis, terwijl er voor haar geknield werd. Hiermee zou volgens een woordvoerder van de luchtmacht op artistieke wijze verwezen worden naar popdiva Madonna.

Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) vond echter dat er een wezenlijk element van het christelijk geloof, namelijk de kruisiging van Jezus, werd bespot. Hij diende Kamervragen in om te kijken of de scène geschrapt kon worden. Vorig jaar tekende de SGP protest aan tegen het concert van Madonna. Daar kon echter niks aan gedaan worden. Van der Staaij benadrukt dat de overheidsverantwoordelijkheid in deze zaak echter groter is. „De krijgsmacht moet juist de banden met de samenleving aanhalen en mensen niet tegen de haren instrijken.”

De luchtmacht kwam afgelopen weekend al tot die conclusie, na de try-outs. Er werd besloten de scène te schrappen, omdat de luchtmacht mensen niet wil kwetsen, zegt de woordvoerder.