Kritiek van staf Real op spelers en supporters

Voorzitter Ramon Calderon heeft gisteren keihard uitgehaald naar spelers van Real Madrid. Calderon hield een toespraak voor studenten van de Villanueva University. Die was later op een nationaal radiostation te horen.

De voorzitter verklaarde dat de Britse vedette David Beckham naar Los Angeles vertrekt om daar vooral een filmster te worden. „Geen enkele technische staf in de wereld wilde hem nog hebben, alleen die van Los Angeles Galaxy. In de selectie heerst ijdelheid en egoïsme. Ze denken allemaal dat ze supersterren zijn. Spelers van Real Madrid hoeven nooit voor iets te betalen. Jullie studenten hebben een opleiding en opvoeding, iets dat de spelers in zijn algemeenheid niet bezitten”, aldus Calderon.

David Beckham gaat komende zomer voor LA Galaxy spelen. Omdat trainer Fabio Capello heeft laten weten de Engelsman niet meer op te stellen, meende Beckham onmiddellijk naar Los Angeles te kunnen vertrekken om daar te kunnen spelen. LA Galaxy heeft op zijn beurt echter verklaard dat de Engelsman pas komende zomer welkom is bij de club. Beckham mag nog wel meetrainen met de selectie van Real Madrid.

De Spaanse club heeft besloten trainer Fabio Capello te beboeten voor zijn weinig vlijende gedrag richting twee fans van de voetbalclub. Hoe hoog de geldstraf wordt, is nog niet bekend. „Om de boete te bepalen zal de staf de verklaring van de trainer meenemen en de excuses die hij voor het omstreden gebaar heeft aangeboden”, liet het bestuur van Real Madrid gisteren weten.

Capello stak zondag na het duel tegen Real Zaragoza (winst met 1-0) een middelvinger op naar twee fans op de tribune achter de dug-out. „Vanaf de dag dat ik hier ben gekomen, hebben deze twee personen me continu beledigd. Dit keer gingen ze te ver”, legde hij later uit. „Ik had het niet moeten doen”, gaf de Italiaan daarna aan. (Reuters)