Jack Black in tricot

Er is ongetwijfeld een heel specifieke niche in de markt die in de behoefte voorziet aan slechte parodie op slechte Mexicaanse worstelfilms. In die categorie valt Nacho Libre. Eigenlijk alleen verplichte kost voor Jack Black-fans, beter op dreef in de hardrockmusical Tenacious D in: The Pick of Destiny die binnenkort wordt uitgebracht. Nacho Libre is ook nog alleen voor dat speciale deel van de Jack Black-fans dat hem graag in slechtzittend tricot in elkaar geslagen ziet worden door gemaskerde mannen, begeleid door een ritmisch ruftende soundtrack. En dat terwijl die Mexicaanse worstelaars best een cultfenomeen zijn, ook in de B-filmgeschiedenis. In de jaren vijftig nam de zilver-gemaskerde El Santo het op tegen zombies en vampiervrouwen en iedereen vroeg zich ondertussen af hoe hij er in het echt uitzag. Misschien was hij in het dagelijks leven wel een mislukte monnik, net zoals Nacho, verliefd op een Penelope Cruz-kloon (Ana de la Reguera), mooi als Maria zelf, en was er helemaal niets lolligs aan zijn leven - net als bij Nacho.

Nacho Libre. Regie: Jared Hess. Met: Jack Black, Ana de la Reguera, Héctor de Jiménez. In: 12 bioscopen.