Interesse zestien clubs betaald voetbal in vrouweneredivisie

ZEIST. Zestien clubs uit het betaalde voetbal hebben aangegeven mogelijk een team in te schrijven voor een nog op te richten eredivisie voor vrouwen. Dat bleek gisteren in Zeist, waar een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de voetbalbond KNVB, eredivisie- en eerstedivisieclubs een voorlopig businessplan voor een dergelijke competitieopzet presenteerde. Om de plannen te kunnen realiseren zijn minimaal zes eredivisieclubs nodig, meldt de KNVB. Uiterlijk 24 februari moeten de clubs laten weten of ze in principe bereid zijn deel te nemen. Tot de geïnteresseerde clubs behoren Feyenoord, Ajax, PSV, Heerenveen en FC Utrecht. FC Twente toonde vorig jaar al belangstelling. Of zo`n eredivisie voor vrouwenteams ook daadwerkelijk volgend seizoen kan starten, hangt volgens de KNVB af van de stemming in de algemene vergadering amateurvoetbal en de algemene vergadering betaald voetbal.