Interesse clubs betaald voetbal in vrouweneredivisie

Zeist, 17 jan. Zestien clubs uit het betaalde voetbal hebben aangegeven mogelijk een team in te schrijven voor een nog op te richten eredivisie voor vrouwen. Dat bleek gisteren in Zeist, waar een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de voetbalbond KNVB, eredivisie- en eerstedivisieclubs, een voorlopig businessplan voor een dergelijke competitie presenteerde. Om de plannen te kunnen realiseren zijn minimaal zes eredivisieclubs nodig, meldt de KNVB. Uiterlijk 24 februari moeten de clubs laten weten of ze in principe bereid zijn deel te nemen. Mogelijk kan de competitie al in augustus beginnen. Tot de geïnteresseerde clubs behoren: Feyenoord, Ajax, PSV, Heerenveen en FC Utrecht. FC Twente liet vorig jaar al weten vrouwenvoetbal professioneel te gaan aanpakken.